lørdag 7. mars 2015


 

Tacopai




 

Paibunn:

125 gram smør, i terninger

3 dl hvetemel

2 ss kaldt vann 

 

Fyll:

400 gram karbonadedeig

1 rød paprika, i små biter

1 liten løk, finhakket

8 - 10 cherrytomater, delt i to

1 dl vann

1 porsjon/pose tacokrydder

1 boks creme fraîche

Revet ost

Olje til steking

 

 Kjør smør og mel sammen i en kjøkkenmaskin til en smuldrete deig (eller arbeid det sammen med hendene). Tilsett vann og kjør videre til deigen ser ut som en ball.

 Trykk deigen utover i en paiform på ca. 24 cm, prikk bunnen med en gaffel og la formen stå i kjøleskapet i 30 minutter eller mer.

 Sett ovnen på 200 grader. Stek paibunnen i 12 minutter.


 Stek karbonadedeigen i olje. Ha i paprika og løk, la det surre litt sammen. Tilsett tacokrydder og vann. La det koke inn.

 Hell over creme fraiche i pannen, og bland godt. Ha alt over i paiformen, legg cherrytomatene på toppen og og strø over revet ost. Serveres  med Brød og salat