Tacopai
Paibunn:
125 gram smør, i terninger
3 dl hvetemel
2 ss kaldt vann
Fyll:
400 gram karbonadedeig
1 rød paprika, i små biter
1 liten løk, finhakket
8 - 10 cherrytomater, delt i to
1 dl vann
1 porsjon/pose tacokrydder
1 boks creme fraîche
Revet ost
Olje til steking
Kjør smør og mel
sammen i en kjøkkenmaskin til en smuldrete deig (eller arbeid det sammen med
hendene). Tilsett vann og kjør videre til deigen ser ut som en ball.
Trykk deigen utover i
en paiform på ca. 24 cm, prikk bunnen med en gaffel og la formen stå i
kjøleskapet i 30 minutter eller mer.
Sett ovnen på 200
grader. Stek paibunnen i 12 minutter.
Stek karbonadedeigen
i olje. Ha i paprika og løk, la det surre litt sammen. Tilsett tacokrydder og
vann. La det koke inn.
Hell over creme
fraiche i pannen, og bland godt. Ha alt over i paiformen, legg cherrytomatene
på toppen og og strø over revet ost. Serveres med Brød og salat