Høstgryte
(en smak av høst)
800 g benfritt lammekjøtt eller kjøtt fra elg, hort eller rein
100g smør
2-3 ts grovmalt pepper
3 dl matfløte
7-8 dl kraft
5 stk sjalottløk
100 g brekkbønner
100 g brekkbønner
250 g friske sjampinjonger
50 g brunost
maisennamel til jevning
Skjær kjøttet i terninger og brun det i en gryte. Krydre med salt og pepper.
Tilsett kraft/vann og matfløte til det står i underkant av kjøttet. Kok opp og
la trekke. Del opp løken i båter og surr i smør og tilsett i gryten. La kjøtt og
løk trekke til kjøttet er mørt 30-40 min. Del soppen i båter og brun i smør og
tilsett i gryten. Tilsett brunost, kok opp og la trekke i 10-15 min. Smak til
med salt og pepper og jevn om nødvendig med litt maisennamel rørt ut i litt
kaldt vann.
Server med nykokte poteter. Kokte grønne bønner og rørte tyttebær.
Server med nykokte poteter. Kokte grønne bønner og rørte tyttebær.
God Høst!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar