Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker
2 kg skinke/juleskinke, ferdig kokt
Rotgrønnsaker:
2 ss olje
saften av 1 appelsin
4 ss soyasaus
1 ts pepper
1ss honning
3 stk gulrot, i skiver
1/4stk kålrot, i staver
1/4 stk selleri, i staver
2 stk rødløk, i båter
1 fennikel, i båter
8 stk poteter, delt i to på langs
Panering:
3 ss griljermel
2 ss smør
2 ss hakket bladpersille
30 g parmesan
Bland sammen olivenolje, saften av en appelsin, flytende honning og soyasaus i en stor bolle. Grønnsaker og potet inn i blandingen, krydre med salt og pepper. Legg det over i en ildfast form eller langpanne og sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene på 225 °C i 20-25 minutter, eller til de er knapt møre.
Skjær juleskinke skiver og legg dem over grønnsakene i formen. Bland alle ingrediensene til paneringen og strø den over skinken. Fordel eventuelt noen små klatter med smør på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til paneringen er gyllen, og kjøttet er varmt. Maten er klar til servering. En klatt med rømme eller god sennep smaker godt til dette.
Håper det faller i smak! Denne retten er veldig fin i romjulstiden, når en har litt rester igjen etter julen.
GOD JUL!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar