Skrap ut frøene fra en vaniljestang, og ha både frø og stang i en
kjele sammen med melk, fløte og halvparten av sukkeret. Over middels
varme varmer du opp blandingen til det såvidt putrer i overflaten. Rør
godt hele tiden, og sett så kjelen til side. La stå i ca. 20 minutter.
Ta så ut vaniljestangen
Ha eggeplommene og resten av
sukkeret i en kjøkkenmaskin og vispes en luftig eggedosis. Den skal
følge med vispen når du løfter den opp og danne små fjelltopper. Det er
viktig at vispingen begynner med en gang du blander eggeplommer og
sukker for at det skal blande seg ordentlig.
Varm opp fløtemelken igjen til det såvidt putrer, og hell den svært sakte og forsiktig over i eggedosisen mens det vispes
Sil blandingen over i en metallbolle. Sett bollen over et isbad. Metall frakter både varme og kulde langt bedre enn plast.
Når den er romtemperert, setter du den i kjøleskap til den er helt
nedkjølt. Så skal blandingen fryses ned, har du en
ismaskin ellers legger du den ned i fryseren.
OPS! Husk og røre i jevne mellomrom i opptil 4 timer.
Tips: Ha gjerne i flere smaktilsetninger som jordbærbiter eller sjokoladebiter
Isen kan spises med en gang, eller du kan fryse ned
den. Husk 30 minutters tining før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar