tirsdag 26. juni 2012
Sommersalat (En smak av sommer med; spekeskine,mozzarellaost& nektarin)
Til 4 porsjoner:
8 skiver spekeskinke, type parma
4 modne nektariner, fersken eller store jordbær
2 store baller mozzarellaost
Dressing:
4 ss olivenolje
2 ss nypresset sitronsaft
1 ss lønnesirup
1 berger rucola eller annen type salat
3-4 ss pinnekjærner/nøtter
Ha olje, sitronsaft og lønnesirup i et glass med skrulokk. Rist godt til dressingen er blandet.
Tips: Denne kan gjerne lages dagen før, da blir den bare enda bedre!
Rist nøttene i tørr panne til de er gylne og dufter godt. Rist en ekstra pakke og oppbevar tørt, så slipper du riste hver gang du lager sommersalat.
Riv skinken i passende stykker.
Del nektarinen i to og fjern steinen. Del videre i båter.
Del mozzarellaen i terninger.
Anrett salaten porsjonsvis på store tallerkener: Salat, nektarinbåter, mozzarella. og skinkebiter.
Vend inn dressing og strø over pinjenøtter.
Bon Appetite!
God sommer :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar