Denne uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til
allerede i 1906. Det var året da Kong Haakon og hans
dronning var på signingsferd i Norge. I Haugesund ventet en
nykomponert dessert på kongeparet - og slik fikk altså denne herlige
fromasjen sitt navn.
Dronning Mauds Fromasj
1 plate dronningsjokolade/ eller annen kokesjokolade
3 gelatinplater
3 eggplommer
4 sukker
1/2 dl portvin (valgfritt)
3 dl kremfløte
3 dl kremfløte
1/2 dl kokende vann
Sett fram fem lekre glass eller skåler. Denne oppskriften krever at
fromasjen får stivne i kjøleskapet en god stund før servering.
La gelatinen ligge bløtt i kaldt vann ca 10 min. Vis eggedosis av
eggeplommer og sukker, visp fløten til en lett krem. Klem vannet ut av
gelatinen og rør den ut i 1/2 dl kokende vann. Hell gelatinen i
eggedoissen i en tynn stråle mens du rører.Vend så inn kremen forsiktig.
Riv sjokoladen.
Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass
med sjokolade på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet før
servering.
Håper det faller i smak, god helg!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar