søndag 24. juni 2012

Pai med cottage cheese og cherrytomater
Bunn:
150 g smør
3 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ss vann

Fyll:
6 skiver bacon
4 egg
1/2 dl matfløte eller melk
1 ts pepper
1/2 ts salt
1 beger cottage cheese
10 cherrytomater
Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med salt og vann. Form deigen til en ball. La deigen hvile kaldt i kjøleskapet ca 1 time. Kjevl deigen ut til en leiv. Klem en paiform eller en ildfast form. Forstek paiskallet ved 225 C i ca 10 minutter.
Stek baconet, og la det renne av seg litt på et tørkepapir. Pisk eggene sammen med fløte/melk og krydderet, og blad det sammen med cottage cheese. Hell røren i det ferdigstekte paiskallet. Legg baconskivene og tomatene i pairøren. dryss litt ost over til slutt. Steks på 200 C i ca 35 minutter.
Tips! Til denne paien kan man ha det man ønsker: f.eks sopp, brokkoli, feta ost og oliven osv..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar