mandag 19. november 2012

Appelsinkake med Hvit sjokolade



250 g sukker
320 g smør, romtemperert
4 stk egg, romtempert
1 dl melk
0.5 dl appelsinjuice eller friskpresset appelsin
320 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 stk appelsin, finrevet skall av
50 g hakket mørk kokesjokolade eller ferdige "sjokoladedråper
 
Fyll:
 
125 gsmør
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
0.5 dlappelsinsaft
100 g hvit kokesjokolade
1 stk appelsin, finrevet skall av
 
Fremgangsmåte:
 
Rør sukker og smør hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.

Tilsett vesken i røren vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker.
Rør til slutt inn appelsinskall.
Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36).
Strø hakket sjokolade, eller sjokoladedråpene, på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 35 minutter.
Fyll:
Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig.
Smelt sjokoladen i vannbad,og rør den inn i fyllet. Tilsett til slutt appelsinskall og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.

 
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar