torsdag 22. november 2012

Piroger


Piroger er egentlig en russisk rett og ligner på en liten innbakt pizza. Kan fylles med det meste. Det kjekke med piroger er at de er enkle å fryse og tiner raskt igjen. Kjekt å ha for travle dager

12 dl hvetemel
1 ts oregano
1 klype salt
1 hvitløksfedd
3 ss olivenolje
Litt honning
30-40 gram fersk gjær
4-5 dl lunkent vann
Egg til pensling

Fyll:

4 kyllingfileter
2 gulrøtter, revet
1 løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
2 ss tomatpuré
Oregano
Salt og pepper
Revet gulost

Fremgangsmåte:

Ha mel, salt, krydder, honning, olje og hvitløk i en eltebolle. Rør ut gjæren i lunken væske og bland det sammen med det tørre. Elt det i minst ti minutter og sett til heving mens du lager fyllet.

Skjær filetstykkene i små biter. Stek løk og hvitløk gyldent i en panne, tilsett kyllingbitene og etterhvert gulrot, tomatpuré og krydder. Kyllingen må bli gjennomstekt. Smak til med salt og pepper tilslutt.

Del deigen i små emner, kjevle de til rundinger og legg litt fyll på den ene halvparten. Legg litt ost på, brett over den andre siden og trykk sidene ned med en gaffel.

Pensles tilslutt med pisket egg og stekes i 220 grader i omtrent 15 minutter

Piroger smaker godt alene nystekte, eller med en god salat.  Piroger passer også veldig fint på et tapsbord!


God Helg :)














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar