Beef Pebre
800 g ytrefilet av storfe evt indrefilet
Marinade:
1 ss koriander1 ss basilikum
1 ss mynte
2 båt hvitløk
1stk lim
1 ss sterk chilisaus
1 dl appelsinjuice
1/2 dl olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper
Prebre - hot salsa:
2 ss olivenolje1 ss rødvinseddik/ (evt 1/2 dl rødvin)
1 stk chili uten frø
2 båt finhakket hvilløk
1 dl finhakket koriander
1 ts finhaket oregano
250 g basmatiris
Synes du det blir litt sterkt, kan man heller droppe og ha med chili, hvitløk i Prebre-hot salsa eller i Marinaden. Prøv deg litt frem, og smak underveis.
Fremgangsmåte:
Del kjøttet i fire like store biffer. Legg kjøttet i en form eller plastpose.
Finhakk urter og hvitløk, press over limesaft og bland sammen resten av ingrediensene til marinaden.
Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i ca. 1 time i romtemperatur eller 3 timer i kjøleskap. Bland olivenolje, eddik og vann i en bolle.
Pisk det sammen med en visp. Tilsett resten av ingrediensene til salsaen, bland godt og la det stå ca. 2 timer for å trekke smak. Kok ris etter anvisning på pakken.
Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Dryss over salt og pepper og stek eller grill kjøttet 3-4 minutter på hver side.
Server biff med pebre og ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar