tirsdag 28. august 2012

Høstgryte

(en smak av høst)

 
800 g benfritt lammekjøtt eller kjøtt fra elg, hort eller rein
100g smør
2-3 ts grovmalt pepper
3 dl matfløte
7-8 dl kraft
5 stk sjalottløk
100 g brekkbønner
250 g friske sjampinjonger
50 g brunost
maisennamel til jevning
 
Skjær kjøttet i terninger og brun det i en gryte. Krydre med salt og pepper. Tilsett kraft/vann og matfløte til det står i underkant av kjøttet. Kok opp og la trekke. Del opp løken i båter og surr i smør og tilsett i gryten. La kjøtt og løk trekke til kjøttet er mørt 30-40 min. Del soppen i båter og brun i smør og tilsett i gryten. Tilsett brunost, kok opp og la trekke i 10-15 min. Smak til med salt og pepper og jevn om nødvendig med litt maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.
Server med nykokte poteter. Kokte grønne bønner og rørte tyttebær.
 
God Høst!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar