( Panna Cotta betyr "kokt fløte", er en italiensk dessertrett. Den lages som en pudding av gelatin, fløte, vaniljestang og sukker og pyntes med bærsaus)
Bringebærsaus: 1 pk( 225 gr)frosne bringebær 100 g melis 2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet. Snitt i vaniljestangene på midten, skrap ut frøene.
Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Server desserten med litt frisk bærsaus ha gjerne noen friske bær på toppen evt; bjørnebær eller bringebær. Kan lages 1-2 dager før
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar