torsdag 25. oktober 2012

Panna Cotta


Panna Cotta betyr  "kokt fløte", er en italiensk dessertrett. Den lages
som en pudding av gelatin, fløte, vaniljestang og sukker og pyntes med bærsaus)


4 gelantinplater
2 stk vaniljestang
7 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl sukker

Bringebærsaus:
1 pk( 225 gr)frosne bringebær
100 g melis
2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte:

Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet. Snitt i vaniljestangene på midten, skrap ut frøene.

Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus ha gjerne noen friske bær på toppen evt; bjørnebær eller bringebær. Kan lages 1-2 dager før

Håper det kan falle i smak :)

Ha en fin helg!

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar