mandag 25. august 2014

Ungarsk gulasj

Ungarsk gulasj er en  rett frå Ungarn.. Gulasj er kjent for og være en  ungarsk nasjonalrett, som også har blitt populær i mange andre land verden rundt.
400 g flatbiff av storfe
2 ss olje, til steiking
1 1/2 løk
1 båt hvitløk
1 boks tomatpurre
1/2 boks ca med hermetiske tomater
4 stk poteter
1 paprika
1/2 purre
1stk kjøttbuljong
1 vann
2 ss paprikapulver
1 ts tørket oregano
1 ts salt
1 ts pepper
Framgangsmåte:
Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm. Kutt løk og hvitløk i biter
Kutt potet i terninger, paprika i biter og purre i ringer. Brun kjøttet i en gryte med olje. Ha i løk og hvitløk, og surr til løken har blitt blank. Rør inn tomatpuré, ha hermetiske tomater  i gryta.  Tilsett potet, paprika, purre og buljongterninger utrørt i vann. La det koke 20 - 30 minutter. Smak til med krydder. Serveres gjerne med  ris eller brød og en god vin.

God Høst!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar