fredag 1. februar 2013

Helstekt indrefilet med ratatouille


Ca. 400 g indrefilet av svin
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss olje
2 ss hakket persille eller salvie
2 ss sitronsaft

Ratatouille:

1 stk rødløk
1 båt hvitløk
1 stk grønn squash
1 gul paprika
1 rødpaprika
4 stk tomater
1 ts salt
1/2 ts pepper

Fremgangsmåte:

Skjær løk og tomater i båter, squash i skiver og paprika i strimler. Hakk hvitløken og fres alt i stekepanna. Krydre, og ha det over i ildfast form.
2. Gni filetene inn med krydder og urter. Brun dem raskt i stekepanna. Legg de over i den ildfaste formen, sett steketermometer i den tykkeste delen.
3. Stek på 125 °C til steketermometeret viser 70 °C, da er de medium stekt. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen. Server med pasta eller potet.
 
 
God helg! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar