søndag 23. desember 2012

Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker


2 kg skinke/juleskinke, ferdig kokt

Rotgrønnsaker:
2 ss olje
saften av 1 appelsin
4 ss soyasaus
1 ts pepper
1ss honning


3  stk gulrot, i skiver
1/4stk  kålrot, i staver
1/4 stk selleri, i staver
2 stk rødløk, i båter
1 fennikel, i båter
8 stk poteter, delt i to på langs


 Panering:
 3 ss griljermel
2 ss smør
2 ss hakket bladpersille
30 g parmesan

Bland sammen olivenolje, saften av en appelsin, flytende honning og soyasaus i en stor bolle. Grønnsaker og potet inn i blandingen, krydre med salt og pepper. Legg det over i en ildfast form eller langpanne og sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene på 225 °C i 20-25 minutter, eller til de er knapt møre.
Skjær juleskinke skiver og legg dem over grønnsakene i formen. Bland alle ingrediensene til paneringen og strø den over skinken.  Fordel eventuelt noen små klatter med smør på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre til paneringen er gyllen, og kjøttet er varmt. Maten er klar til servering. En klatt med rømme eller god  sennep smaker godt til dette.


Håper det faller i smak! Denne retten er veldig fin i romjulstiden, når en har litt rester igjen etter julen.








GOD JUL!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar