onsdag 12. desember 2012

Lussekatter med Kesam


 Det blir ca. 40 stk av denne lussekattdeigen.

50 g gjær til søt bakst
100 g smør
5 dl melk (helmelk)
250 g kesam
1 g safran eller gurkemeie( 1/2 ts)
1 1/2 dl sukker
1/2 ts salt
17 dl hvetemel
1 egg til pensling
Rosiner

Fremgangsmåte:

Smuldre gjæren i en bolle.
Smelt smøret forsiktig i en kasserolle. Tilsett melken og varm opp til ca. 37 grader.
Hell dette over gjæren, og rør om til det er oppløst.
Tilsett safran, kesam, sukker, salt og det meste av melet.
Jobb forsiktig med deigen til den blir smidig. Tilsett evt. mer mel.
La deigen heve i 40 minutter

Lag lussekatter, du kan lage dem i mange forskjellige variasjoner, snurrer og ruller, pynt med rosiner.
Legg dem på brett med et vått klede over og la dem heve ytterlige 45 minutter. Pensle med egg over.

Stekes på 225 grader til gylden farge.

Senk så temperaturen til 180 grader og stek dem videre i ca. 15-20 minutter.


Ha en fin Luciadag- 13 desember! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar