onsdag 28. november 2012


Beef Pebre



800 g ytrefilet av storfe evt indrefilet

Marinade:

1 ss koriander
1 ss basilikum
1 ss mynte
2 båt hvitløk
1stk lim
1 ss sterk chilisaus
1 dl appelsinjuice
1/2 dl olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper

Prebre - hot salsa:

2 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik/ (evt 1/2 dl rødvin)
1 stk chili uten frø
2 båt finhakket hvilløk
1 dl finhakket  koriander
1 ts finhaket oregano
250 g basmatiris

Synes du det blir litt sterkt, kan man heller droppe og ha med chili, hvitløk i Prebre-hot salsa eller i Marinaden. Prøv deg litt frem, og smak underveis.

Fremgangsmåte:
­
Del kjøttet i fire like store biffer. Legg kjøttet i en form eller plastpose.

Finhakk urter og hvitløk, press over limesaft og bland sammen resten av ingrediensene til marinaden.

Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i ca. 1 time i romtemperatur eller 3 timer i kjøleskap. Bland olivenolje, eddik og vann i en bolle.

Pisk det sammen med en visp. Tilsett resten av ingrediensene til salsaen, bland godt og la det stå ca. 2 timer for å trekke smak. Kok ris etter anvisning på pakken.
Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Dryss over salt og pepper og stek eller grill kjøttet 3-4 minutter på hver side.
Server biff med pebre og ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar