tirsdag 6. november 2012

Laksesuppe med friske koriander


250 g laksefilet, delt i 12 biter
1/2 dl sitronsaft
2 røde chili, uten frø
4 hvitløksfedd
6 cm ingefær
1 ts korianderfrø
1 bunt koriander
4 ss sesamolje
1,2 l kokosmelk
8 dl fiskekraft
1/2 dl fiskesaus
200 g kokte nudler
2 vårløk i skiver
mynte, strimlet

Fiskekraft

1,5 kg fiskeavskjær
0,8 stk purre
0,4 stk løk
22,5 g sellerirot
0,8 stk laurbærblad
0,8 ts pepper, hel sort
1,5 ss salt
1,1 l vann
God kraft, gir deg en vellykket suppe!
 
Fremgangsmåte for kraft:
 
Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
Vask fiskeavskjær og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller.
Vask grønnsaker og del dem i store biter. Bruk kun den grønne delen på purren.
Legg fisk, grønnsaker, laurbærblad og krydder i en kjele og fyll på kaldt vann til det så vidt dekker.
Kok opp og la det hele stå og trekke i ca. 1time.
Etterhvert som det danner seg skum. Fjern fiskeavskjær og grønnsaker når kraften er ferdig kokt og sil kraften. Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar mindre plass i fryseboksen, så koker du den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.

Fremgangsmåte for suppen:
 
Mariner laksefiletene i sitronsaften 1/2 time i romtemperatur. Ha i chili, hvitløk, ingefær, koriander og olje i en food processor. Varm en gryte og ha i nudlene i. kokosmelk og fiskekraft, rør godt.
La suppen koke i 10 minutter. Tilsett fiskesaus, nudler og laks. Ta suppen av varmen og la den trekke til laksen er ferdig, ca 1-2 minutter.
Øs opp suppen i boller, dryss over mynte og vårløk og server. Server gjerne med et godt brød til!
 
Kos deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar