mandag 5. oktober 2015

Kantarellsuppe


500 g ferske kantareller
2 vårløk
3 ss smør
1 1/2 lite kraft
100 hvitvin
100 g creme fraiche
100 g matfløte

Kraft
1 selleri
3 gulrøtter
1 pastinakk
1 løk
1 løk
2 purre
2 liter vann
6-7 pepperkorn

Jobben med kraften er enkel, grovkutt grønnsakene, dekk til med vann, kok opp og la det syde forsiktig under lokk i 4 timer. Sil av grønnsakene i et dørslag. Syns du den er for tynn er det bare å koke den ned uten lokk.
Spar kjelene, bruk stavmikseren i en annen beholder!
Selve suppen også ganske så enkel. Spar unna noen biter med sopp før du finhakker sjalottløken og freser den og resten av de grovkuttede kantarellene i en gryte med litt smør. Når soppen og løken er gyllen heller du over ca. 1,5 dl med kraft og lar dette koke rolig i rundt 15 minutter. Ha det over i en annen beholder som tåler stavmikser og kjør dette til du har en jevn og fin blanding. Ha det til bake i gryta og kok det opp med fløte før du smaker til med salt og pepper. Mens dette er på vei opp igjen i temperatur steker du soppen du la til sides med bacon og baconfett til det har blitt sprøtt






'





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar