søndag 24. juni 2012

Denne uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til allerede i 1906. Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge. I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet - og slik fikk altså denne herlige fromasjen sitt navn.





Dronning Mauds Fromasj

1 plate dronningsjokolade/ eller annen kokesjokolade
3 gelatinplater
3 eggplommer
4 sukker
1/2 dl portvin (valgfritt)
3 dl kremfløte
1/2 dl kokende vann
Sett fram fem lekre glass eller skåler. Denne oppskriften krever at fromasjen får stivne i kjøleskapet en god stund før servering.
La gelatinen ligge bløtt i kaldt vann ca 10 min. Vis eggedosis av eggeplommer og sukker, visp fløten til en lett krem. Klem vannet ut av gelatinen og rør den ut i 1/2 dl kokende vann. Hell gelatinen i eggedoissen i en tynn stråle mens du rører.Vend så inn kremen forsiktig. Riv sjokoladen.
Legg  fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjokolade på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet før servering. 
Håper det faller i smak, god helg!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar