søndag 24. juni 2012


 

Saftig Gulrotkake i langpanne

6 dl Sukker
4,5 dl matolje
6 egg
2 dl kefir
7,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g skrelt gulrot

Glasur

200 g smør
400 g kremost ( f.eks. 2 pk philadelfia)
500g melis
3 ts vaniljesukker



Fremgangsmåte:


Vis sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene til en tykk og lys blanding. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulerøttene fint i deigen til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30+40 cm) Stek kaken midt i ovnen ved 175 C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen.


Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken.

Tips: Kaken kan gjerne fryses, men da uten ostekremen.




1 kommentar: