tirsdag 26. juni 2012


http://www.dinmat.no/var/ezwebin_site/storage/images/temasider/artikler/tips-og-triks/hjemmelaget/sommermat-salat/685417-2-nor-NO/Sommermat-Salat_large.jpg

Sommersalat (En smak av sommer med; spekeskine,mozzarellaost& nektarin)

Til 4 porsjoner:

8 skiver spekeskinke, type parma
4 modne nektariner, fersken eller store jordbær
2 store baller mozzarellaost

Dressing:
4 ss olivenolje
2 ss nypresset sitronsaft
1 ss lønnesirup
1 berger rucola eller annen type salat
3-4 ss pinnekjærner/nøtter

 Ha olje, sitronsaft og lønnesirup i et glass med skrulokk. Rist godt til dressingen er blandet.
 Tips: Denne kan gjerne lages dagen før, da blir den bare enda bedre!

Rist nøttene i tørr panne til de er gylne og dufter godt. Rist en ekstra pakke og oppbevar tørt, så slipper du riste hver gang du lager sommersalat.

Riv skinken i passende stykker.
Del nektarinen i to og fjern steinen. Del videre i båter.

Del mozzarellaen i terninger.
Anrett salaten porsjonsvis på store tallerkener: Salat, nektarinbåter, mozzarella. og skinkebiter.
Vend inn dressing og strø over pinjenøtter.

Bon Appetite!
 

God sommer :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar