søndag 24. juni 2012




Potetball
( 6 porsjoner)


18.stk middels store rå poteter
5 stk middels store kokte poter
ca 1,5 ts salt
4,5 dl byggmel
1 dl hvetemel


Rasp rå og kokte poteter i food- processoren. Ha deigen i en bolle og tilsett salt og byggmel. Når dette er  gjort blander du i hvetemel til deigen er ganske fast, slik at den holder formen i hånden din.

Koking: Ha litt buljong og litt salt i vannet. Slipp potetballene i lett kokende vann. De skal trekke/småkoke til de flyter opp. Det tar ca 1 time.( Følg litt med underveis)

Om potetballene blir veldig fast prøv å lage deigen litt løsere, evt ha i litt mer kokte poteter. Dette gjør potetballene mykere.Aller helst skal du koke lettsaltet fårekjøtt en stund før du har potetballene i gryta. Ca en halv time før, du har i potetballene i.

Fyll inni potetballene: Bacanterninger,tørre mørpølse i terninger sammen.
 
Tilbehør: Poteter, kålrabbi, stekt løk med litt kraft, spørstekte baconterninger, kålrabistappe, mørpølse og pølser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar