Potetball
( 6 porsjoner)
( 6 porsjoner)
18.stk middels store rå poteter
5 stk middels store kokte poter
ca 1,5 ts salt
4,5 dl byggmel
1 dl hvetemel
Rasp rå og kokte poteter i food-
processoren. Ha deigen i en bolle og tilsett salt og byggmel. Når dette
er gjort blander du i hvetemel til deigen er ganske fast, slik at den
holder formen i hånden din.
Koking: Ha litt buljong og litt salt i
vannet. Slipp potetballene i lett kokende vann. De skal trekke/småkoke
til de flyter opp. Det tar ca 1 time.( Følg litt med underveis)
Om potetballene blir veldig fast prøv å
lage deigen litt løsere, evt ha i litt mer kokte poteter. Dette gjør
potetballene mykere.Aller helst skal du koke lettsaltet fårekjøtt en
stund før du har potetballene i gryta. Ca en halv time før, du har i
potetballene i.
Fyll inni potetballene: Bacanterninger,tørre mørpølse i terninger sammen.
Tilbehør: Poteter, kålrabbi, stekt løk med litt kraft, spørstekte baconterninger, kålrabistappe, mørpølse og pølser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar