søndag 24. juni 2012


Klassisk lammestek
1 stk lammelår 1 kg
2 ts salt
1 ts pepper
4 stilker friske rosmarin eller 1,5 ts tørket 
2 båter hvitløk
1 løk i båter
3 stk gulrot
Gni lammelåret godt med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløkbåter og rosmarinkvaster.
Legg løk og gulerøtter i en smurt langpanne eller ildfast form. Legg låret og stikk inn steketermometer, pass på at det ikke treffer beinet. Hell ca 1 liter vann.
Stek på 125 C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70 C er steken rosa, når det viser 76 er den gjennomstekt. La steken hvile i minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp.Dette har mye å si for at, resultatet skal bli bra! I mens lager du saus av stekesjyen.
Saus
Ca 8 dl steksjy fra( steiken)
4 ss hvetemel utrørt i kaldt vann
1 ss solbærsaft eller rødvin
1 ts soyasaus
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
Kok opp sjyen fra steken. Tilsett jevningen (hvetemel+vann) i en tynn stråle mens du rører godt. La det koke i 10 minutter. Smak til med solbærsaft/rødvin, soyasaus, salt og pepper.

Serveres med f.eks fløtegratinerte poteter/steke potetbåter,sukkererter, gulerøtter, sopp, hakket persille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar